+40 21 350 31 81

  bogdan.niculescu@ivar-ro.com

  

Bulevardul Biruintei, nr.139,Oras Pantelimon, Judet Ilfov, Romania

Fisa robinet de echilibrare

Vanele de echilibrare permit introducerea unor pierderi adecvate de sarcină pentru a asigura la fiecare ramură a circuitului hidraulic, debitul de proiectare necesar.

Acestea sunt echipate cu racorduri de presiune adecvate, care, fiind amplasate la capetele unui orificiu calibrat permit, prin intermediul unui set special (AVB 20), stabilirea unei presiuni diferențiale Δp, direct atribuite debitului prin vană. In funcție de poziția orificiului in vană, este posibil să se facă distincția intre vanele cu orificiu fix VB 00, la care racordurile de presiune se află in amonte de obturator și vanele cu orificiu variabil VB 10, unde racordurile de presiune sunt dincolo de obturator.

Datorită cantităților diferite măsurate in cele două cazuri, vanele VB 00 sunt deosebit de adecvate pentru efectuarea in mod rapid și precis a operațiunilor pe linie (măsurare, reglare), pentru care sunt necesare doar o valoare fixă a Kv și o valore a Δp. Vanele VB 10 necesită, in schimb, o valoare a Δp și a un grafic al Kv atat pentru operațiunile pe linie, cat și pentru calculul preliminar al poziției corecte, dar permit o valoare bună a Δp chiar și pentru debite foarte mici.

Toate drepturile rezervate © ivarhvac.ro 2017
Concept Piatadesiteuri.ro