+40 21 350 31 81

  bogdan.niculescu@ivar-ro.com

  

Bulevardul Biruintei, nr.139,Oras Pantelimon, Judet Ilfov, Romania

Reductoare de presiune

Reductoarele de presiune sunt utilizate pe scară largă în instalaÈ›iile private pentru a separa instalaÈ›ia de la reÈ›eaua publică de distribuÈ›ie, caracterizată de o presiune prea mare È™i variabilă pentru o utilizare directă în instalaÈ›iile casnice.

Reductorul de presiune este de fapt în măsură să reducă È™i să stabilizeze presiunea din aval chiar È™i în raport cu variaÅ£iile presiunii din amonte. IVAR propune două tipuri de reductoare de presiune, diferite ca principiu de funcÈ›ionare.

Linia PRV este caracterizată de dispozitivele cu membrană, element extrem de sensibil È™i de reactiv. FuncÈ›ionarea acestora se bazează pe acÈ›iunea contrastantă a două forÈ›e exercitate de un arc È™i, respectiv, de o diafragmă pe o supapă de control compensată. De asemenea, reductoarele PRV sunt echipate cu un indicator al presiunii de ieÈ™ire È™i un filtru care poate fi curățat fără a fi demontat. Disponibile în dimensiunile DN 15, 20, 25, 32 È™i 40, È™i în versiunea cu cuplaje.

În schimb, reductoarele liniei RDP sunt dispozitive cu element sensibil cu piston, caracterizat de robusteÈ›e mare chiar È™i la presiuni ridicate.

Atât reductoarele PRV cât È™i RDP au scaun compensat, astfel încât presiunea la ieÈ™irea din reductor este stabilizată la valoarea setată, indiferent de valoarea presiunii în amonte.

PICV (Pressure Independent Control Valves, adică supape de control independente de presiunea diferențială) sunt supape de echilibrare dinamică care, datorită unui dispozitiv cu membrană cu un arc de contrast, reușesc să mențină debitul constant intr-un anumit interval de presiune diferențială.

Aceste dispozitive sunt formate dintr-un corp de supapă la care se poate asocia o inserție la alegere, in funcție de tipul de funcționare și de condițiile de funcționare necesare (debit, presiune diferențială).

Toate drepturile rezervate © ivarhvac.ro 2017
Concept Piatadesiteuri.ro