+40 21 350 31 81

  bogdan.niculescu@ivar-ro.com

  

Bulevardul Biruintei, nr.139,Oras Pantelimon, Judet Ilfov, Romania

Incalzirea prin pardoseala

Numarul romanilor care se orienteaza catre sistemele de incalzire prin pardoseala creste de la an la an, peste 50% din casele construite sau renovate in Romania au incalzire prin pardoseala, conform unor studii de specializare. Principalele motive pentru care aleg acest tip de incalzire este faptul ca previne consumul inutil de energie plus faptul ca acest tip de sistem este garantat zeci de ani, fara a necesita intretinere suplimentara.

Eficienta sistemului de incalzire in pardoseala este probata prin faptul ca reduce consumul de energie de cu aproximativ 14% in comparatie cu sistemul clasic cu radiatoare. Iar, daca sistemul de incalzire va avea ca sursa de agent termic o centrala in condensatie, economisirea de energie poate sa creasca pana la 40%. Cea mai eficienta combinatie este pompa de caldura cu incalzire in pardoseala, in cazul careia economisirea de energie pot atinge un procent de 70 – 75%.

Ca surse de caldura, amintim centralele pe combustibili solizi (lemn, carbuni, pelet), centralele pe gaze, centralele termice cu combustibili lichizi (motorina, deseuri de hidrocarburi, etc.), iar mai recent pompele de caldura, a caror compatibilitate cu sistemul de incalzire in pardoseala este de o eficienta inegalabila.

Toate drepturile rezervate © ivarhvac.ro 2017
Concept Piatadesiteuri.ro